Drie brocante koffers…

Wat begon met drie brocante Franse koffers uit de jaren ’60 als opbergruimte is uitgegroeid tot een webwinkel met items met een unieke en nostalgische uitstraling. Want van het een komt het ander en voor je het weet heb je er een hobby bij: het afstruinen van buitenlandse brocantemarkten en -winkels.  Al die items hebben al een heel leven achter zich, een historie die je vaak ook terug kunt zien. De koffers hebben al verre reizen gemaakt waarvan de reisstickers soms het bewijs zijn. Aangezien het begon met de koffers, was de naam de Kofferzolder dan ook snel gevonden.

De charme van brocante ligt in de imperfectie, de geschiedenis en de unieke schoonheid van deze tijdloze stukken

Je vindt in onze webwinkel brocante woonaccessoires en meubels, voornamelijk uit Frankrijk, België en Luxemburg. Ze zijn afkomstig uit vervlogen tijden en hebben een geschiedenis. Ze zijn niet
nieuw en glanzend. Ze vertonen tekenen van slijtage, patina en karakter. Dit maakt ze authentiek en geeft ze een warme uitstraling. Elk brocante item is anders. Je vindt geen massa geproduceerde stukken, maar juist unieke vondsten. Dit maakt brocante perfect voor mensen die iets bijzonders willen toevoegen aan hun interieur. Brocante mengt verschillende tijdperken en stijlen, waardoor je een interessante en persoonlijke inrichting kunt creëren. En niet onbelangrijk: door brocante te kopen, draag je bij aan duurzaamheid. Je hergebruikt oude items en geeft ze een nieuw leven in plaats van nieuwe producten te kopen.

Ons assortiment wordt regelmatig aangevuld, dus er is altijd weer iets nieuws te zien! Wij hebben geen fysieke winkel, maar het is wel mogelijk om artikelen op afspraak te komen bekijken of af te halen.