Eigenschappen artikelen FAQ

 

Natuurlijke werking hout

Veel van onze meubels en woonaccessoires zijn van hout. Hout is een natuurproduct en werkt altijd. Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan. De Kofferzolder is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout. U kunt het werken van hout minimaliseren door de meubels niet te dicht bij een verwarming te plaatsen en bij droge lucht waterreservoirs aan uw verwarming te hangen. Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kunnen ook werking van hout veroorzaken. Controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen.

Is het product behandeld tegen houtworm e.d.?

Wij controleren de oude en brocante meubelen en woonaccessoires zoveel mogelijk bij inkoop op houtworm, boktor en aanverwanten. Waar mogelijk behandelen we ze met een houtwormwerend middel, wat we dan ook vermelden bij het artikel. Echter kunnen wij geen garantie geven dat al onze meubelen en woonaccessoires 100% houtwormvrij zijn. Het is daarom goed om het artikel zelf regelmatig op houtworm, boktor en aanverwanten te controleren en zo nodig zelf te behandelen. Bij onder andere bouwmarkten zijn producten te koop om houten meubels en woonaccessoires eenvoudig en effectief hiertegen te behandelen.

Wat houdt de wettelijke garantie in?

Wij staan er voor in dat onze producten voldoen aan de overeenkomst, de in ons aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de koopovereenkomst bestaande wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften. Indien dit niet het geval is, neem dan contact met ons op.